موفقیت محققان در ساخت ترانزیستور نانویی که قدرت یادگیری و تفکر دارد

170830808

فهرست مطالب

موفقیت محققان در ساخت ترانزیستور نانویی که قدرت یادگیری و تفکر دارد

تهران – ایرنا – محققان آمریکایی، ژاپنی و انگلیسی در پژوهشی مشترک موفق به ساخت ترانزیستوری حاوی مواد نانویی دوبُعدی شدند که قادر به یادگیری و تفکر است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای news.northwestern.edu، ‌پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن، موسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه هاروارد و انستیتوی ملی علوم مواد ژاپن ترانزیستور سیناپسی مبتنی بر گرافن تولید کردند که قادر به تفکر در سطح بالایی است.

این دستگاه به طور همزمان اطلاعات را مانند مغز انسان پردازش و ذخیره می‌کند. در آزمایش‌های جدید، محققان نشان دادند که این ترانزیستور فراتر از کارهای ساده یادگیری ماشین برای طبقه‌بندی داده‌ها بوده و قادر به انجام یادگیری است.

اگرچه مطالعات قبلی برای توسعه دستگاه‌های محاسباتی مانند مغز نتایج جالبی در پی داشته است، اما این ترانزیستورها نمی‌توانند در خارج از دمای کرایوژنیک ( فوق سرد) کار کنند. این در حالی است که این دستگاه جدید در دمای اتاق پایدار است. همچنین با سرعت سریع کار می‌کند، انرژی بسیار کمی مصرف کرده و حتی در صورت تامین انرژی، اطلاعات ذخیره شده را نیز حفظ می‌کند که این ویژگی‌ها آن را برای کاربرد در دنیای واقعی ایده‌آل کرده است.

پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی (AI) محققان را به ایجاد رایانه‌هایی که بیشتر شبیه به مغز انسان هستند، ترغیب کرده است. سیستم‌های محاسبات دیجیتال معمولی دارای واحدهای پردازش و ذخیره سازی جداگانه هستند و باعث می‌شوند مقادیر زیادی انرژی را ببلعند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *