۵ باور اشتباه درباره‌ی اینترنت ۵G که باید کنار بگذارید

5G-Internet-1

فهرست مطالب

۵ باور اشتباه درباره‌ی اینترنت ۵G که باید کنار بگذارید

ظهور اینترنت ۵G با شایعات زیادی همراه بود که بسیاری از کاربران برخی از این شایعات را باور کرده‌اند. اما مانند دیگر پیشرفت‌های تکنولوژی که نگرانی‌هایی را به وجود می‌آورد، بخش بزرگی از شایعات مربوط به اینترنت ۵G هم صحت ندارند. با توجه به اینکه در ایران هم وضعیت پوشش اینترنت ۵G در حال بهبود است، در این مطلب به ۵ باور اشتباه در مورد تکنولوژی ۵G می‌پردازیم که باید آن‌ها را کنار بگذارید.

اینترنت ۵G مشکلات سلامتی ایجاد می‌کند

یکی از شایع‌ترین نگرانی‌ها در مورد اینترنت ۵G این است که این فناوری، خطرات جدی برای سلامتی انسان دارد. این باور از این واقعیت نشأت می‌گیرد که اینترنت ۵G در طیف فرکانسی بالاتری نسبت به نسل‌های قبلی خود کار می‌کند که همین موضوع نگرانی‌های زیادی در مورد خطرات بالقوه‌ی مرتبط تشعشعات ایجاد کرده است.

اما در واقعیت، فناوری ۵G مانند سایر فناوری‌های بی‌سیم، تشعشعات غیریونیزان ساطع می‌کند. این نوع تابش برخلاف پرتوهای یونیزان موجود در اشعه ایکس یا مواد هسته‌ای، فاقد انرژی برای آسیب زدن به DNA انسان‌ها است. در همین زمینه چندین سازمان معتبر جهانی مانند سازمان بهداشت جهانی و کمیسیون بین‌المللی حفاظت در برابر تشعشعات غیریونیزان به عموم مردم اطمینان داده‌اند که ۵G در محدوده‌ی فرکانسی ایمن کار می‌کند.

موضوع تشعشعات یونیزان جدا از گرمای تولید شده با استفاده از امواج رادیویی است. به عنوان مثال، مایکروویو شما از امواج رادیویی با فرکانس بالا برای تحریک مولکول‌های آب استفاده می‌کند و در نتیجه یک غذای گرم به دست شما می‌رسد؛ اما در این شرایط هم هیچ نوع تشعشع یونیزه‌ای به وجود نمی‌آید. بنابراین برخی کاربران همچنان نگران گرمای حاصل از این امواج هستند. آیا قرار دادن گوشی ۵G روی سرتان مانند نزدیک کردن آن به مایکروویو است؟ در این زمینه، وات یک عامل مهم محسوب می‌شود.

مایکروویو موجود در آشپزخانه‌ی شما ممکن است ۱۰۰۰ وات برق استفاده کند ولی گوشی ۵G در حد میلی‌وات مصرف می‌کند. بنابراین اگر مثلا زیر نور خورشید قرار بگیرید، در مقایسه با زمانی که یک گوشی ۵G در جیب شما قرار دارد، در معرض خطر بسیار بیشتری هستید. همچنین فراموش نکنید که امواج رادیویی برای تابش الکترومغناطیسی تابع قانون مربع معکوس هستند، که در آن شدت آن تابش با مجذور فاصله نسبت عکس دارد. به عبارت دیگر شما قطعا فاصله‌ی بسیار نزدیکی نسبت به برج‌های رادیویی اینترنت ۵G ندارید و در نتیجه امواج این برج‌ها هم نمی‌توانند خطر جدی برای شما داشته باشند. با وجود اینکه برخی کاربران نگران همین برج‌های مخابراتی هستند، اما واقعیت این است که حتی زندگی در فاصله‌ی چند صد متری از این برج‌ها هم خطر خاصی ندارد.

در نهایت باید خاطرنشان کنیم در زمینه‌ی بررسی خطرات اینترنت ۵G بیش از ۱۰۰ مقاله‌ی معتبر منتشر شده که هیچکدام از این مقالات، به مدرک موثقی در این زمینه دست پیدا نکرده‌اند.

اینترنت ۵G صرفا سرعت بیشتری دارد

با وجود اینکه اینترنت ۵G بهره‌گیری از سرعت دانلود و آپلود بالاتر را امکان‌پذیر می‌کند، اما مزایای این فناوری محدود به سرعت بالاتر نیست. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ۵G، کاهش تاخیر است. این یعنی تاخیر بین ارسال داده و دریافت آن از سمت دیگر، کاهش پیدا می‌کند. این مشخصه برای گیمرها اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا در برخی بازی‌ها، تاخیر در حد میلی‌ثانیه هم می‌تواند روند بازی را تغییر دهد. از سوی دیگر می‌توانیم به کاربرد این فناوری در کارهایی مانند جراحی‌های از راه دور اشاره کنیم که طبیعتا باید تاخیر بسیار پایینی داشته باشند.

علاوه بر این، شبکه‌های ۵G برای اتصال همزمان دستگاه‌های بسیار بیشتری طراحی شده‌اند که در دوران اینترنت اشیاء و برای وسیله‌هایی مانند اتومبیل‌های خودران، این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین اگرچه اینترنت ۵G برای کاربران معمولی به لطف سرعت بیشتر مزایای جذابی دارد، اما به غیر از این موضوع، این فناوری یک جهش قابل توجه در فناوری ارتباطات بی‌سیم محسوب می‌شود.

۵G جایگزین وای‌فای خانگی می‌شود

یکی دیگر از باورهای اشتباه مربوط به اینترنت ۵G این است که این فناوری قرار است جای وای‌فای خانگی را بگیرد. با وجود تمام مزایایی که ۵G ارائه می‌دهد، نمی‌توانیم اهمیت زیاد تکنولوژی وای‌فای را کتمان کنیم. اول از همه باید به بحث هزینه‌ها اشاره کنیم. با وجود اینکه در کشورهای مختلف هزینه‌های مربوط به بسته‌های اینترنت ۵G به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده، اما هنوز هزینه‌های اینترنت خانگی بسیار ارزان‌تر است. به همین خاطر برای اینکه هزینه‌های مربوط به اینترنت ۵G به حد و اندازه‌های وای‌فای خانگی برسد، باید سال‌ها منتظر بمانیم که البته بدون شک در آن زمان هم شرکت‌های فعال در بازار وای‌فای خانگی هزینه‌های این سرویس‌ها را پایین‌تر می‌آورند.

از سوی دیگر باید به پیشرفت‌های خود فناوری وای‌فای هم اشاره کنیم. سرعت فناوری وای‌فای ۶ و وای‌فای ۶E بیشتر از نسل‌های قبلی است و از سوی دیگر وای‌فای ۷ قرار است عملکرد مشابه با شبکه‌های سیمی را در اختیار کاربران قرار دهد. بنابراین طی سال‌های آینده، این فناوری بسیار بهتر خواهد شد. اما تا زمانی که هزینه‌ی اینترنت خانگی کمتر از اینترنت ۵G باشد، کاربران نسبت به وای‌فای خانگی استقبال زیادی نشان خواهند داد.

در فرودگاه نمی‌توانید از اینترنت ۵G استفاده کنید

در مورد جایگاه ۵G در فرودگاه‌ها یک تصور غلط وجود دارد. این تصور اشتباه ناشی از نگرانی‌ها در مورد تداخل ۵G با ارتفاع‌سنج‌های رادیویی در هواپیما است؛ این ابزارها ارتفاع هواپیما را در هنگام فرود از سطح زمین اندازه‌گیری می‌کنند. برخی معتقدند فرکانس‌های استفاده شده توسط ۵G می‌توانند با این ارتفاع‌سنج ها تداخل داشته باشند.

اگرچه در این زمینه نگرانی‌هایی وجود دارد، اما سازمان‌های فعال در حوزه هوانوری و تکنولوژی مانند FCC و FAA در آمریکا، در این زمینه استاندارد‌هایی تعیین کرده‌اند تا فناوری ۵G اختلالی در خدمات هوانوری نداشته باشد. البته این هماهنگی هزینه‌بر است ولی در کل روز‌به‌روز اینترنت ۵G در فرودگاه‌های بیشتری در سرتاسر جهان ارائه می‌شود.

هرچه زودتر باید گوشی ۵G بخرید

در نهایت باید به تشویق شرکت‌ها برای خرید گوشی ۵G اشاره کنیم. اما وقتی که از زوایای مختلف چنین موضوعی را در نظر می‌گیریم، می‌توانیم ببینیم که هنوز برای بسیاری از کاربران، خرید گوشی ۵G مزایای مهمی ندارد. با وجود اینکه کشورهای پیشرفته در این زمینه با سرعت زیادی مشغول فعالیت هستند، ولی در همان کشورها هم هنوز اینترنت ۵G پوشش گسترده و همه‌جانبه‌ای ندارد. بر اساس تخمین‌های صورت گرفته، تا سال ۲۰۲۷ فقط ۴۱۱ دستگاه از اینترنت ۵G استفاده خواهند کرد که اصلا رقم بالایی نیست. باید خاطرنشان کنیم این رقم مربوط به کاربران نیست و بنابراین اگر مثلا یک کاربر برای سیستم و گوشی از اینترنت ۵G استفاده کند، دو دستگاه را به این شبکه وصل کرده است.

واقعیت این است که برای بسیاری از کاربران، همین شبکه ۴G فعلی می‌تواند به‌خوبی نیازهای آن‌ها را برطرف کند. بنابراین اگر صرفا برای بهره‌گیری از فناوری ۵G وسوسه شده‌اید یک گوشی جدید بخرید، قبل از خرید حتما به این موضوع فکر کنید. البته خوشبختانه این روزها بسیاری از گوشی‌های اقتصادی هم از اینترنت ۵G پشتیبانی می‌کنند و برای بهره‌گیری از این فناوری دیگر لازم نیست گوشی‌های بسیار گران قیمتی را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *